button-verwenbron

 

 

 

 

 

Blog

De Welldaad

Van Mysterieschool naar Flower of Life Academie

Het afgelopen jaar heb ik met behulp van veel dierbare anderen in het bijzonder Arjan Verschuur, Caroline de Boer, Joyce Hellendoorn, Karin Persons en Arianne van Galen gekeken naar de ontwikkeling van de Mysterieschool. Wat wil er geboren worden?

Na de vraag van Hilde Nienhuis in april 2015, wanneer ga jij je school beginnen? In de reis met Jan Maarten naar Glastonbury werd duidelijk dat het over mannen en vrouwen ging én dat het Vesica Piscis symbool daarin centraal stond.De ontmoeting met Arjan op het Hieros Gamos Festival, waarin hij de 2e persoon binnen de school werd. Er is veel

Lees meer ...

Het nieuwe werken

Sinds we buiten wonen heb ik mijn slaapritme steeds meer aangepast aan de natuur. ’s Zomers vroeg op en laat naar bed en ’s winters vroeg naar bed en later op. Eigenlijk volgen we het licht. Het voelt heel vanzelfsprekend en natuurlijk. Nu is me de laatste tijd iets nieuws opgevallen.

 

Al enige weken ben ik zo tussen 24.00 en 4.00 wakker. Ik hoor mensen over slaapproblemen, maar voel met niet aangesproken. Heb ik doorslaapproblemen zoals dat dan wordt genoemd? Eigenlijk vind ik die tijd wel een mooie tijd en ervaar ik het niet als een probleem. Ik ben helder, krijg mooie ingevingen en

Lees meer ...

In het “moderne”klooster De Welldaad in Zuilichem heerst rust en regelmaat

Door Rianneke Mees in het Brabants Dagblad

 

 

2014-06-24 08.22.58 CustomZuilichem - Aan de Meidijk in Zuilichem staat een klooster. Je ziet er green bruine of rode habtijten en er luidt geen bel. Er lopen kippen en poezen rond en het dat is bezaaid met zonnepanelen. Je herkent het klooster dus niet direct, maar het staat er echt.

Jan Maarten Fernig en Margje Beekenkamp hebben hier hun klooster de Welldaad. Wie rust en coaching nodig heeft, kan hier neerstrijken. Of zoals zij het zeggen: “Dit klooster is en bron van eigen wijsheid.

Lees meer ...

 

Marrigje_AriensTijdens mijn reading opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met vorige levens. Het eerste vorige leven dat ik mocht aanschouwen was die van een kruidenvrouwtje.

Ik zag mezelf als kruidenvrouwtje in het bos. Het eenvoudige huisje hing vol met bosjes gedroogde kruiden. Er kwamen mensen uit de stad in het geheim naar me toe voor kracht en wijsheid. Als ik zelf de stad in ging werd ik genegeerd, wilden mensen me niet kennen, ook al had ik ze diezelfde dag in mijn huisje nog bijgestaan met raad en daad.

Ik leefde een eenzaam leven waar het om de verbinding met mensen ging, maar een

Lees meer ...

De_Welldaad_blog_20130605_-_ZonnepanelenAlle tekenen wijzen erop dat het jaar 2013 voor onze energie-huishouding een historisch jaar zal worden. Hier in de Bommelerwaard betrokken we 5 jaar geleden onze stulp, voorzien van conventionele energie. Kombiketel en fornuis op aardgas, alle electrische apparaten gevoed uit het net (aangesloten bij de groenste leverancier van Nederland).

De beginjaren hebben we ons toegelegd op energiebesparing. Gloeilampen werden door LED lampen vervangen. Ook aan de CV–installatie bleek nog wel het een en ander te verbeteren. Zo kon het warmteverlies naar de buitenmuren achter de radiatoren

Lees meer ...

JanMaartenenMargje_9_Small_SmallRuim 5 jaar geleden heb ik Margje aangemoedigd de ultieme gevolgtrekking te nemen van haar opvatting ‘geen talent voor ondergechiktheid te hebben’. In diezelfde tijd heb ik zelf ook de sprong van werknemer- naar ondernemerschap gewaagd, en dus draait ons huishouden vanaf toen op zelfstandig ondernemerschap. Margje begon met haar coaching-praktijk, ik verhuurde mijn inzet als ICT analist aan grote bedrijven. Zo zijn we ieder voor zich het pad van ZZP (zelfstandige zonder personeel) ingeslagen. Want niet alleen willen we geen ‘baas’, we willen ook geen

Lees meer ...

geboorte van Klooster i.o.

IMG_0059_Small_Small9 Jaar geleden leerde ik via een datingsite Jan Maarten kennen. In mijn “wervings”tekst stond dat ik op zoek was naar iemand die met mij 1+1=3 kon realiseren. In mijn omgeving zag ik zoveel mensen hun ruimte beperken als gevolg van hun relatie. Ik wilde dat niet. Samen meer zijn dan ieder apart, daar zocht ik naar.

 

Al eerder sprak ik over mijn droom van het klooster èn dat Jan Maarten daar aan mee wil helpen bouwen. Een heerlijke maar ook spannende stap om samen zoveel te delen. Afgelopen week hadden we een gesprek bij Rob, die ons helpt met de realisatie

Lees meer ...

Wellkom_Caroline_3_Small_SmallHet is alweer 4 weken geleden dat mijn vijfde ondernemersverjaardag groots is gevierd. De Welldaad had zich geen betere start kunnen voorstellen. Later bleek dit feest een inspiratiebron voor velen. En ik geef jullie dan ook graag een kijkje in de keuken in de wetenschap dat delen de beste manier van vermenigvuldigen is.

Het is allemaal begonnen met een idee (inspiratie). Mijn verlangen om met anderen te vieren dat ik vijf jaar geleden ervoor heb gekozen mijn eigen pad te bewandelen en mijn missie via een coachbedrijf uit te dragen. Een open dag waar anderen geïnspireerd zouden kunnen worden.

Lees meer ...

51e Lustrum als ondernemer, een nieuw hoofdstuk, een nieuwe naam.


Een terugblik
Maandag 4 december 2006 om 5.00 uur: Ik werd wakker en wist dat de tijd was gekomen om voor me zelf te beginnen als coach en trainer. Op 1 april 2007 (nu 5 jaar geleden) was het officieel. Baan opgezegd, ingeschreven bij de KvK en een belastingnummer aangevraagd én misschien nog wel belangrijker de eerste coachees hadden zich gemeld.

De belangrijkste drijfveer om voor mezelf te beginnen, was om het coachen op mijn eigen wijze te gaan doen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn coachees. Geen standaard

Lees meer ...

25_Kloostertuin_Mariaplaats

 

Eind januari waren Jan Maarten (mijn vriend) en ik voor het eerst sinds lange tijd weer in Amsterdam. Terug in het buurtje waar we met zoveel plezier hebben gewoond. Terug naar de Turk Meram waar we bijna wekelijks een hapje gingen eten omdat het zo ontzettend lekker én betaalbaar was. Opvallend was dat de zaak vanaf het begin altijd vol was, met een uiteenlopend publiek. Families, stelletjes, vrienden.

 

Wat een verrassing om daar binnen te komen. De kaart en de mensen waren er nog allemaal, maar de zaak had een metamorfose ondergaan. Het was een hippe, gezellige zaak geworden met

Lees meer ...

1_holy-night-starDe periode van feesten is aangebroken. We vieren massaal Kerst en Oud & Nieuw, met mooie kleren, luxe cadeautjes en een overdaad aan lekker eten en drinken. Tenminste zo zien de feesten er tegenwoordig aan de buitenkant uit. Met Kerst vieren de Christenen de geboorte van Jezus en sommigen vieren de terugkeer naar het licht. Op 31 december ronden we een jaar af en starten we een dag later een nieuwe. Aangezien ik zelf half januari jarig ben is het voor mij niet alleen het afronden van een kalender jaar maar ook het afronden van een levensjaar.

 

Hoe belangrijk dit moment eigenlijk is

Lees meer ...

 

Ondanks de harde wind die er monenteel door Nederland waait, merk je dat de natuur tot stilstand komt. Je zou kunnen zeggen dat het aan het sterven is. HeBos_in_de_mistt licht trekt zich terug alsook de sappen in de bomen en planten. Wij zijn een onderdeel van deze natuur. De behoefte om te verstillen en jezelf terug te trekken zit ook in ons.

 

En dat terwijl we het over het algemeen in deze periode in de Westerse samenleving alles behalve rustig hebben. Al van kinds af aan herinner ik me de spanning die er heerste in ons gezin. Beide ouders werkend in het basisonderwijs was de december maand er

Lees meer ...

persoonlijke ervaring

Schelp_Small_SmallDeze blog is een vervolg op, 2012 een grootse transitie I.

De laatste versnelling naar een hogere trilling volgens Calleman liep van 9 maart tot 28 oktober 2011. Voor mij zijn deze data een betekenis gaan krijgen toen ik het koppelde aan mijn eigen ervaringen.
In deze periode (ik schreef daar al over in de zomer nieuwsbrief) had ik meer dan ooit behoefte aan alleen zijn, stilte en rust. Mijn tempo van “doe energie” ging drastisch omlaag (er kwam letterlijk niets meer uit mn handen) maar innerlijk werd er veel werk verricht. Ik sliep nauwelijk meer door en werd zo

Lees meer ...

Inleiding

Als meisje van een jaar of 10 leek het me geweldig om de eeuwwisseling mee te mogen maken. Ik zou dan, zo veronderstelde ik, op mijn 32e een gezin hebben en deze bijzondere gebeurtenis groots vieren. Hmmm de werkelijkheid bleek anders. Ik was een alleenstaande carrière gerichte vrouw en weet me van een groots feest weinig meer te herinneren. Waar ik als 10 jarige nog nooit van had gehoord, maar wat veel meer invloed heeft op mij en de gebeurtenissen in de wereld dan het jaar 2000 is het jaar 2012.

mayaVolgens de Maya’s zullen we de wereld van de vierde zon verlaten en de

Lees meer ...

1970_Margje_leest_voor.jpgZolang ik me kan herinneren, zelfs toen ik nog niet zelf kon lezen, was ik dol op boeken. De boeken van Dick Bruna kende ik inmiddels uit mijn hoofd en "las" ik voor aan mijn jongere broertje. Op de foto las ik voor uit Jip en Janneke.

Een aantal jaren later ging ik zelf op de fiets naar de bibliotheek op woensdagmiddag. Een half uur voor opening werd er dan voorgelezen door een, in mijn ogen, oude dame. Daar ging ik wekelijks naar toe, niet alleen om het voorlezen, maar ook omdat ik dan als eerste naar binnen mocht!

De passie voor boeken en verhalen is gebleven. Het is voor mij een

Lees meer ...

beukenlaan_herfst2007Door bewust gebruik te maken van tijd en ritme kun je gebruik maken van een natuurlijke flow om veranderprocessen tot stand te brengen. De mens is onderdeel van de natuur al komen we daar door bijvoorbeeld het gebruik van elektriciteit steeds verder van verwijderd (verlichting, koeling, verwarming). Door ons te realiseren van het ritme van de natuur is, kan je meebewegen op deze krachten. Zoals bijvoorbeeld de invloed van de seizoenen, levensfases in je leven, ritme van de dag, ritme van de week met een rustdag, invloed van de maan (eb/vloed) of bij de vrouw haar menstruatie cyclus.
Lees meer ...

Beelden_Small_SmallNa de zomer ben ik in volle vaart de herfst binnen getreden.
Er was een stemmetje in mij die riep behoefte te hebben aan stilte en rust en het heeft enige tijd geduurd voordat ik door had dat het wellicht slim was naar dat stemmetje te luisteren.

“Practice what you preach”
Ieder coach traject check ik bij de coachee de balans van energie uitgeven en energie opladen. Opladen gaat verder dan leuke dingen doen. Opladen van je ziel doe je in je eentje, door middel van nutteloos genieten. Ieder heeft zo zijn eigen manier: sporten, muziek luisteren, koken, jezelf verzorgen, buiten wandelen,

Lees meer ...

In mijn coachpraktijk begeleid ik mensen, (voor 80% vrouwen) om de kracht in zichzelf te (her)ontdekken. Ik geloof erin dat iedereen een bron van EigenWijsheid heeft. In 2009 kwam ik in contact met WereldCoach een stichting in Nederland die deze gedachte op grotere schaal wil uitdragen. Met als visie dat iedereen in de wereld een kans moet hebben zichzelf te ontwikkelen.


Het idee ‘WereldCoach’ is eenvoudig. Een WereldCoach verbindt iedere coachingsklant aan een te coachen persoon in een ontwikkelingsland. Wat betekent dat in de praktijk? Een WereldCoach draagt per coachingstraject

Lees meer ...